Sklandžiam aptarnavimo internetu proceso užtikrinimui "LaikasNamams" svetainėje naudojame slapukus. Daugiau informacijos rasite paspaudę šią nuorodą- Duomenų apsauga ir Privatumo politika

Suprantu
www.laikasnamams.ltDuomenų apsauga
Prekių kategorijos
Turite klausimų?
Duomenų apsauga

DUOMENŲ APSAUGA.  PRIVATUMO POLITIKA

Jūsų pateikti mums duomenys - saugūs!

Mūsų įmonė yra įregistruota vartotojų duomenų valdytoju Valstybinėje duomenų apsaugos inspekcijoje. Duomenų valdytojo identifikavimo kodas P5786. Ką tai reiškia?- Tai reiškia, jog www.laikasnamams.lt administruojanti įmonė (LN trade, MB) laikosi duomenų apsaugos teisės aktų reikalavimų.
Be to, visi Pirkėjų suvedami su užsakymu susiję duomenys mūsų elektroninėje parduotuvėje yra šifruojami.
www.laikasnamams.lt įdiegtas Comodo Positive SSL sertifikatas. Naudojant SSL sertifikatą tarp lankytojo naršyklės ir serverio siunčiama informacija yra šifruojama, todėl Jūs galite būti garantuoti, jog informacija nepateks tretiesiems asmenims.


Platesnė informacija apie duomenų apsaugą
 1. Visi Pardavėjo renkami duomenys apie Pirkėją yra skirti tik tinkamam užsakymo įgyvendinimui.
2. Visi Pirkėjų vedami duomenys yra šifruojami, taip užtikrinama, jog Pirkėjų duomenys nepatektų tretiesiems asmenims.
3. Pirkėjas yra visiškai atsakingas už jo pateikiamų asmens duomenų teisingumą. Jei Pirkėjas nepateikia tikslių asmens duomenų, Pardavėjas neatsako už dėl to atsiradusius padarinius ir įgyja teisę reikalauti iš Pirkėjo patirtų tiesioginių nuostolių atlyginimo.
4.  Pardavėjas įsipareigoja neperduoti Pirkėjo duomenų su prekės pirkimu bei pristatymu nesusijusiems asmenims.
5.  Pardavėjas įsipareigoja klientų asmeninius duomenis tvarkyti taip kaip nustato LR bei ES Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymai ir kiti teisės aktai, reglamentuojantys tokių duomenų rinkimą.
6. Pardavėjas įsipareigoja naudoti Pirkėjų duomenis tik prekės pristatymo bei kitų įsipareigojimų įgyvendinimui užtikrinti, bei, jei pirkėjas pageidauja, tai lizingo bendrovių sutarčių sudarymui.
7. Pardavėjas įsipareigoja neperduoti Pirkėjo duomenų su prekės pirkimu bei pristatymu nesusijusiems asmenims, išskyrus LR įstatymuose numatytas aplinkybes. Pirkėjas turi teisę reikalauti ištaisyti, sunaikinti savo asmens duomenis arba sustabdyti savo asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai duomenys tvarkomi nesilaikant įstatymų nuostatų, tai jis gali padaryti kreipdamasis į Pardavėją el. paštu info@laikasnamams.lt
8. Pirkėjų asmens duomenys yra tvarkomi priemonėmis, kurios apsaugo šiuos duomenis nuo neteisėto sunaikinimo ar jų neteisėto panaudojimo. Užsakymo metu pirkėjų pateikiami apsaugomi, nes tarp lankytojo naršyklės ir serverio siunčiama informacija yra šifruojama. Pirkėjų pateikti duomenys Pardavėjo duomenų bazėje saugomi 2 (dvejus) metus.
9. Pirkėjas turi teisę keisti savo registracijos metu pateiktus duomenis. Pasikeitus Pirkėjo asmeniniams duomenims, kurie gali įtakoti Pardavėjo tinkamą pareigų įvykdymą, Pirkėjas turi atnaujinti savo asmens duomenis Pardavėjo duomenų bazėje. Duomenys taisomi paspaudus skiltį "mano duomenys".
10. Pirkėjas yra visiškai atsakingas už jo pateikiamų asmens duomenų teisingumą.
11. Mūsų tinklapyje naudojami slapukai, apie juos platesnę informaciją rasite žemiau.

SLAPUKŲ NAUDOJIMAS
Kas yra slapukai?

Slapukai yra nedideli tekstiniai failai, kurie atsiunčiami į Jūsų įrenginį, Jums besilankant atitinkamoje interneto svetainėje. Slapukai padeda mums atpažinti Jūsų įrenginį ir padeda mums pagerinti mūsų interneto svetainės funkcionalumą bei palengvinti naudojimąsi ja. Slapukai nėra virusai. Slapukų naudojimas yra visiškai saugus Jūsų įrenginiams ir informacijai esančiai juose. 

Kam naudojame slapukus?
Slapukus mes naudojame siekiant pagerinti mūsų interneto svetainės funkcionalumą bei palengvinti naudojimąsi ja. Slapukus taip pat naudojame siekiant individualizuoti jūsų naršymo patirtį ir Jums rodomą turinį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums. Slapukais mes analizuojame Jūsų naršymo istoriją ir šiuos duomenis naudojame siekiant sudaryti Jums galimybę naudotis mūsų paslaugomis, statistinės analizės tikslams, norėdami, pateikti Jums komercinius ir reklaminius pasiūlymus. Jūsų nuasmeninti naršymo duomenys, pagal kuriuos, negalima nustatyti asmenybės, gali būti perduoti reklamos paslaugų partneriams.

Kokius slapukus mes naudojame?
Techniniai slapukai. Techniniai slapukai padeda atvaizduoti Jums interneto svetainės turinį Jūsų įrenginyje. Techninių slapukų pagalba užtikrinamas interneto svetainės funkcionalumas, bei prisitaikymas prie Jūsų poreikių, pavyzdžiui svetainės atvaizdavimą pritaikyti Jūsų ekrano dydžiui. Techniniai slapukai yra būtini tinkamam interneto svetainės veikimui. Be jų negalima  sudaryti galimybės visapusiškai naudotis mūsų interneto svetaine. Techniniai slapukai taip pat užtikrina, kad Jums davus sutikimą to nereikės daryti pakartotinai kiekvieną kartą Jums besilankant mūsų interneto. 
Šie slapukai nerenka apie Jus informacijos, kuri naudojama prekybai ar rinkodarai. 
Funkciniai slapukai. Funkciniai slapukai yra skirti pagerinti  interneto svetainės funkcionalumą, padaryti interneto svetainę patogią Jūsų naudojimui. Jums pageidaujant, funkciniai slapukai padeda automatiškai įsiminti Jūsų registracijos duomenis, bendrauti su Jumis, tiekiant gyvos pagalbos paslaugas naršymo metu, bei išsaugoti  svetainėje Jūsų pasirinkto veikimo palaikymo funkcijas. 
Šie slapukai nerenka apie Jus informacijos, kuri naudojama prekybai ar rinkodarai.

Analitiniai slapukai. Analitiniais slapukais mes siekiame geriau pažinti mūsų interneto svetainės lankytojus, kad galėtume kuo efektyviau pritaikyti mūsų interneto svetainės veikimą prie Jūsų poreikių ir norų. Analitinių slapukų pagalba analizuojame savo veiklą. Analitiniai slapukai taip pat mums padeda gerinti savo veiklą ir užtikrinti, kad Jūsų apsilankymai mūsų interneto tinklapyje Jums būtų naudingi, o prekės aktualios. Analitinių slapukų surinkta informacija yra bendrinė ir nėra individualizuota. Analitinių slapukų informaciją gali būti panaudota siekiant atvaizduoti populiariausias žiūrėtas prekes, pateikti informaciją apie šiuo metu aktualiausias prekes ir kitą naudingą informaciją Jums naršant.  Analitiniai slapukai gali būti panaudojami ir siekiant įvertinti mūsų reklaminių kampanijų tikslingumą.
Tiksliniai (komerciniai) slapukai. Tikslinius (komercinius) slapukus naudojame siekiant individualizuoti Jūsų naršymo patirtį ir Jums rodomą turinį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums. Tiksliniais slapukais analizuojama naršymo istorija ir šie duomenys naudojami siekiant pateikti jums komercinius pasiūlymus. Pavyzdžiui Jums įsigijant santechnikos prietaisą, pasiūlyti įsigyti tinkamus jam priedus, kurie gali būti reikalingi montavimui. Jūsų nuasmeninti naršymo duomenys, pagal kuriuos, negalima nustatyti asmenybės, gali būti perduoti  reklamos paslaugų partneriams.

Kaip galiu valdyti slapukų nustatymus?
Slapukus galite valdyti per savo naudojamos naršyklės nustatymus pasirinkdami, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos ištrinti.  Slapukų galite atsisakyti bet kuriuo metu ištrindami slapukus iš savo naršyklės, kurioje jie yra įdiegti. Slapukų valdymo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės. Norėdami daugiau sužinoti kaip tvarkyti ar pašalinti Jūsų naršyklėje įdiegtus slapukus, apsilankykite Jūsų naudojamos naršyklės interneto puslapyje arba peržiūrėkite trumpą instrukciją populiariausioms naršyklėms čia: Chrome; Mozilla, Edge; Safari; Opera.

Jūs taip pat galite bet kada atšaukti savo duotą sutikimą dėl slapukų naudojimo pateikdami mums prašymą elektroniniu paštu- info@laikasnamams.lt. Atšaukdami savo sutikimą dėl slapukų naudojimo Jūs taip pat turite ištrinti Jūsų naršyklėje įdiegtus slapukus.

Svarbu žinoti, kad naudotis svetaine atsisakius techninių, funkcinių ir analitinių slapukų nebus galima, todėl slapukų trinti ar blokuoti nerekomenduojame.

Kur kreiptis dėl teisių pažeidimo?
Jei manote, kad Jūsų teisės į privatumą buvo pažeistos, galite pateikti skundą Valstybinei asmens duomenų inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt.