Prekių kategorijos
Turite klausimų?

Orkaitės

Puslapis: 1/5
Rikiuoti pagal: Pavadinimą | Kainą
Prekių puslapyje: 24 32 48
1 2 3 4 5
335,00 €
524,99 €
485,00 €
329,00 €
379,00 €
727,00 €
435,00 €
329,00 €
977,00 €
967,00 €
1138,01 €
624,90 €
625,00 €
482,00 €
864,59 €
399,99 €
416,00 €
416,00 €
319,00 €
396,00 €
224,00 €
597,00 €
546,00 €
Puslapis: 1/5
Rikiuoti pagal: Pavadinimą | Kainą
Prekių puslapyje: 24 32 48
1 2 3 4 5


Aprašymas

Žymiausių pasaulio gamintojų - AEG, Siemens, Bosch, Electrolux, Beko, Gorenje kokybiškos orkaitės už priimtiną kainą. Pasimetėte tarp galybės gaminių? Pasitelkite į pagalbą puslapio viršuje esančius filtrus ir greičiau suraskite Jūsų poreikius atitinkančias orkaites. Žemiau pateikiame platesnius kai kurių filtrų paaiškinimus.
- Mėsos termometras. Jei dažnai kepate įvairius kepsnius, mėsos patiekalus ir norite išgauti tobulą skonį ir iškepimo lygį mėsos termometras Jums labai pagelbės. Mėsos arba dar vadinamas kepimo termometras yra įsmeigiamas į patiekalą ir kepant matuoja patiekalo viduje esančią temperatūrą. Daugelyje orkaičių galite nustatyti norimą temperatūrą ir pasiekus šį lygį mėsos termometras išjungs orkaitę. Žemesnių klasių orkaitėse dažniausiai galite rasti vieno taško mėsos termometrą, o aukštesnės klasės net gi dviejų ar trijų taškų. Neseniai AEG gamintojas pristatė orkaites su SenseCook technologija, kuri leidžia pasirinkti norimą patiekalą ir jo iškepimo lygį. Galite gardžiausiai iškepti kepsnius su krauju/vidutiniškai arba pilnai iškeptus be jokių pastangų. Beje termometrą galite naudoti ne tik mėsai, bet ir kitiems kepiniams. Šioje nuorodoje galite rasti orkaičių modelius su mėsos termometru.

                    

- Teleskopiniai bėgeliai. Orkaitės su teleskopiniais bėgeliais leidžia patogiai ir lengvai ištraukti groteles su skardomis. Jos žymiai lengviau išvažiuoja, tad galite greit ištraukti patiekalą norint jį apžiūrėti ar išimti iš orkaitės. Jeigu orkaitėje yra pirolizės savaiminis išsivalymas ir bėgeliai nepritaikyti atlaikyti didelei temperatūrai, prieš naudodami programą bėgelius išimkite. Jei prie Jūsų norimos orkaitės bėgelių komplektacijoje nėra, dažnai juos galite įsigyti ir papildomai. 
- Savaiminio išsivalymo sistemos. Pirolizė Jums bus ypač naudinga jeigu gaminate dažnai, o gramdyti prikepusių riebalų nemėgstate. Ši programa įkaitina orkaitę iki aukštos temperatūros ir taip nudegina visus orkaitėje esančius riebalus, o Jums belieka tik išvalyti orkaitę paprasčiausia šluoste. Hidrolizė yra valymas garų pagalba. Pripylus vandens į orkaitės rezervuarą arba daubą esančią dugne vanduo bus kaitinamas ir susidarę garai suminkštins esančius prikepusius nešvarumus, tad jie žymiai lengviau ir paprasčiau nusivalys. Dar vienas pagalbininkas orkaičių priežiūroje yra katalitinės sienelės. Šių sienelių danga sudaryta iš mikroporų, kurios neleidžia kauptis riebalams ir juos skaido, tačiau, kad katalitas pradėtų veikti temperatūra turi pasiekti 250 C, tad patartina, kartas nuo karto įkaitinti orkaitę ir palikti tokioje temperatūroje. Plačiau apie savaiminio išsivalymo sistemas orkaitėse galite paskaityti šiame straipsnyje. 
- Garų funkcija. Jei mėgstate dažnai gaminti įvairiausius patiekalus ir norite kuo gardesnio jų skonio - rinkitės orkaitę su garais. Veikdami su karštu oru garai patiekalo vidų palieka sultingą, o išorę padengia traškia plutele, o juk būtent tokio rezultato ir siekiame gamindami. Taip pat garų pagalba galima greičiau atitirpinti maistą. Žemesnės klasės orkaitės dažnai turi tik papildomų garų funkciją, kurią įjungiate atskiru mygtuku ir vandens pilate į orkaitės dugne esančią daubą. Aukštesnės klasės orkaitėse vanduo pilamas į atskirą vandens rezervuarą ir orkaitė gali turėti kelis garų lygio pasirinkimus. Galite rinktis tradicinį kepimą karštu oru ir papildomai pasirinkti 50 ar 25 proc. garų arba kepti tik garuose. Su 100 proc. garų tobulai iškepsite žuvį išsaugodami natūralias maistines medžiagas ir vitaminus, su 50 proc. garų pašildysite vakarykščius patiekalus, o kepsniams, kurių vidus turi būti minkštas, o išorė traški, rinkitės 25 proc. garų. Taigi galite gaminti mėgstamus patiekalus žymiai sveikesniu būdu. Kai kurie naujausi modeliai turi ir drėgmės jutiklį, pagal kurį orkaitė automatiškai nustato reikiamą garų lygį. Garines orkaites galite peržiūrėti šioje nuorodoje. 

                  

- Mikrobangų funkcija. Mikrobangos veikdamos kartu su karštu oru leidžia žymiai greičiau paruošti įvairius patiekalus, tad jei norite nuostabių skonių perpus greičiau nei įprastoje orkaitėje - rinkitės orkaitę su mikrobangomis. 
Dažniausiai šią funkciją gamintojai priskiria kompaktinio dydžio orkaitėms. 
- Automatinės programos. Dažniausiai automatinės programos integruotos aukštesnės klasės orkaitėse. Pasirenkate patiekalo tipą, įdedate jį į orkaitę, o orkaitė pagal patiekalo svorį apskaičiuoja optimaliausius parametrus jo geriausiam iškepimui. Jei norite dar lengvesnio ir patogesnio gaminimo pasinaudokite integruotų receptų rekomendacijomis.
- Nepalieka pirštų antspaudų. Orkaitės fasadas dažniausiai būna iš nerūdijančio plieno arba su nerūdijančio plieno elementais, kurie kartais būna padengti danga neleidžiančia pasilikti pirštų antspaudams. Taigi turėsite tvarkingai atrodančią ir mažiau priežiūros reikalaujančią orkaitę. 
- Dar viena ypatinga orkaitės savybė gali būti SousVide kepimas vakuume.
Šis kepimo būdas labiausiai tiks gurmanams, mėgstantiems nepriekaištingai pagamintą maistą. Kepsite žemesnėje temperatūroje truputį ilgesnį laiką, taip išsaugant struktūrą, visas maistines medžiagas ir mineralus. Maistą vakuumuoti galite po orkaite įsirengę vakuumavimo stalčių arba įsigiję paprastesnį vakuumavimo aparatą. Vakumuotas maistas gali žymiai ilgiau išbūti šaldytuve, nes traukiant orą iš maišelio kartu ištraukiamos ir bakterijos, tad jos nebeturi terpės daugintis. Taigi galite tvarkingai susidėlioti suvakumuotą maistą šaldytuve skirtą visai savaitei.