Prekių kategorijos
Turite klausimų?

Kaip pasiekti didžiausią gartraukio efektyvumą?

Prekių pagal nurodytus kriterijus nėra.



Aprašymas

Gartraukis – neatsiejama šiuolaikinės virtuvės dalis. Jis neleidžia kauptis drėgmei, pašalindamas jos perteklių, taip pat valo orą, sugerdamas nemalonius gaminamo maisto kvapus, kurie dažnai išplinta po visus namus. Be visų šių privalumų, modernaus dizaino gartraukis gali tapti ir išskirtiniu Jūsų virtuvės akcentu.

Gartraukio efektyvumas itin svarbus jei Jūsų virtuvės patalpa yra erdvi ir reikalinghttps://www.laikasnamams.lt/admin/fck/editor/images/spacer.gifa didesnė trauka arba labai mėgstate gaminti, o galbūt turite didesnę šeimyną ir dažnai gaminate daugiau maisto. Nors daugelis mano, jog pasirinkus patį galingiausią prietaisą jungiamą į ventiliacijos angą turėsite didžiausią našumą, tačiau tai nevisuomet pasitvirtina. Norint pasiekti maksimalų efektyvumą ir jį išlaikyti reikia atsižvelgti į keletą aspektų. Išskyrėme svarbiausius gartraukio pajungimo į ventiliaciją momentus:
- Itin svarbu gartraukį gerai pritvirtinti ir sumontuoti tinkamame aukštyje;
- Ventiliacija turi prasidėti apie 30 cm virš gartraukio ir tik tada gali keisti kryptį;
- Pasirūpinkite kiek galima trumpesniu ortakiu;
- Ortakis turi būti ne mažesnis nei gamintojo nurodytas. Dažniausiai 125 – 150 mm; 
- Jeigu vis tik ortakis yra kitokio diametro tai jį keiskite tik prie pat išėjimo į ventiliaciją;
- Gartraukio efektyvumą mažina ventiliacijos ortakis su daug alkūnių ir kampų; Kiekviena alkūnė mažina ištraukimą apie 30 %.
- Geriau rinktis lygų vamzdį, o ne aliuminio gofrą, nes jos apsunkina oro tekėjimą;
- Jei visas ventiliacijos vamzdis buvo apvalus arba kitokios formos tai ir toliau tęskite tokios pat formos vamzdį.

                                           

Kiti svarbūs veiksniai įtakojantys, tiek į ventiliaciją jungiamo tiek veikiančio recirkuliacijos principu, gartraukio efektyvumą:
- Tinkamas aukštis nuo kaitlentės. Dažniausiai gamintojai nurodo rekomenduojamą montavimo aukštį gartraukiui. Dujinei kaitlentei turėtų būti minimalus atstumas apie 65 cm, o elektrinei ar indukcinei kaitlentei apie 50 cm. 
- Rekomenduojama gartraukį įjungti veikti bent keletui minučių dar prieš pradedant gaminti, kad oras pradėtų cirkuliuoti ir palikti veikti šiek tiek po gaminimo. 
- Gartraukio plotis turėtų būti lygus kaitlentės pločiui arba šiek tiek didesnis. Dažniausiai pasirenkami standartiniai 60 cm pločio gartraukiai. 
- Ne visada galingiausias režimas yra efektyviausias. Naudokite jį tik tuo atveju jeigu tai yra tikrai reikalinga dėl garų kiekio.
- Tiek angliniai, tiek metaliniai gartraukio filtrai turi būti švarūs efektyviam kvapų ir garo šalinimui.
- Efektyviausiu ištraukimu laikomas perimetrinis ištraukimas, kurio metu kvapai ir garai traukiami per gartraukio perimetre esančias angas. 

Prieš perkant gartraukį itin svarbu numatyti kurioje vietoje jis bus ir nuspręsti ar vesite ortakį į ventiliaciją ar gartraukis veiks recirkuliacijos režimu. Jei gartraukis bus jungiamas į ventiliacijos angą jam reikalingas gartraukio kaminas ir mini ventiliacija  (pvz praviras langas), kurios didžiausias minusas vasarą į namus įleistas karštas oras, o žiemą šaltas. Tačiau į ventiliaciją jungiami gartraukiai yra efektyvesni - visi nepageidaujami kvapai ar riebalai per kaminą yra išmetami į išorę. Daugelis modelių gali veikti abiem būdais, tačiau visuomet recirkuliaciniu režimu veikiančio gartraukio trauka bus šiek tiek silpnesnė. Recirkuliacijos režimas – į gartraukį patekęs oras, kvapai ir garai išvalomi anglinių filtrų pagalba ir vėl paleidžiami atgal į patalpą. Anglies filtrai turi būti keičiami priklausomai nuo gaminimo intensyvumo, bet dažniausiai gamintojai rekomenduoja keisti kas 3-4 mėn. taip išlaikant geresnį efektyvumą. Galite rinktis paprastus anglies filtrus, o jei yra galimybė - plaunamus, kuriuos galima plauti iki 8 kartų. 

                          

Tikriausiai kiekvienas turintis gartraukį, neįsivaizduoja savo virtuvės be šio prietaiso, o tie, kurie dar neturi jau ne kartą buvo apie pamąstę apie jo įsigijimą. Net ir neturint paruoštos ventiliacijos angos Jūs galite turėti gartraukį, kuris veikia recirkuliaciniu režimu. Svarbiausia atsižvelgti į aukščiau paminėtus aspektus, kad turėtumėte efektyviausiai veikiantį garų surinktuvą ir Jūsų virtuvės oras būtų kuo švaresnis.